بخش خبر خوان امروز؛ ایرنا
اردبیل- ایرنا- سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: روزانه ۱۰۰ تن گوشت مرغ در استان اردبیل توزیع می شود و این استان کمبودی در تولید و عرضه مرغ ندارد.
علیحسین احدیعالی روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، استان اردبیل را قطب تولید گوشت سفید عنوان کرد و گفت: سالانه ۵۴ هزار تن گوشت مرغ در استان اردبیل تولید شده و وارد بازار مصرف داخل و خارج از این استان میشود.
وی نیاز داخلی استان اردبیل به گوشت مرغ را حدود ۳۵ هزار تن اعلام و اظهار کرد: استان اردبیل نقش کلیدی و شاخصی در تولید گوشت سفید مرغ در سطح کشور بر عهده دارد مابقی ۱۹ هزار تن گوشت مرغ مازاد بر نیاز داخل استان، به عنوان استان معین به دیگر مناطق کشور ارسال میشود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، استانهای آذربایجان شرقی، زنجان، تهران و قزوین را از جمله مقاصد ارسال گوشت مرغ تولید شده در این استان ذکر کرد و ادامه داد: بزرگترین کشتارگاه مرغ شمالغرب کشور نیز با مجهزترین و بهروزترین تجهیزات نصب شده و با ظرفیت کشتار ۴۰۰ تن در روز در اردبیل فعال است.
وی اضافه کرد: قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده در استان اردبیل ۶۶۰ هزار ریال و قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ آماده طبخ نیز ۹۹۰ هزار ریال تعیین شده است و هر قیمتی فراتر از این رقم، گرانفروشی محسوب شده و با متخلفان احتمای برخورد خواهد شد.
احدیعالی تلاش برای افزایش بهرهوری و بهبود شرایط پرورش در واحدهای مرغداری را از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ذکر کرد و گفت: افزایش تولید و عرضه گوشت مرغ به شکل معمول و با قیمت مصوب دولتی جریان دارد و گوشت مرغ آماده مصرف در واحدهای عرضه مواد پروتئینی در سطح استان در دسترس مردم قرار دارد.
به گزارش ایرنا، سالانه ۵۴ هزار تن گوشت مرغ در استان اردبیل تولید میشود که حدود ۳۵ هزار تن از این میزان تولید در داخل خود استان مصرف شده و حدود ۱۹ هزار تن مازاد تولید نیز به ۱۲ استان دیگر صادر میشود.
استان اردبیل با داشتن ۴۸ واحد تولید مرغ مادر و تولید سالانه ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یک روزه، ۱۱ درصد جوجه یک روزه ایران را تولید و تامین میکند.
این استان ۵۱۰ واحد مرغداری صنعتی دارد که از این میزان، ۴۲۰ واحد به طور اختصاصی در زمینه تولید گوشت مرغ فعال بوده و بقیه واحدها در زمینه تولید تخم مرغ و مرغ مادر فعالیت دارند.
استان اردبیل همچنین در زمینه تولید جوجه یک روزه به عنوان پایه تولید گوشت مرغ نیز قطب تولید کشوری محسوب میشود به طوری که سالانه، با تولید ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه یک روزه، بیش از ۱۲ درصد نیاز مرغداریهای گوشتی کشور را تامین میکند.
ماهانه ۲ هزار و ۷۰۰ تن مرغ در استان اردبیل کشتار شده و هماکنون روزانه ۱۰۰ تا ۱۱۰ تن گوشت مرغ به بازار استان عرضه میشود.
سرانه مصرف سالانه گوشت مرغ در استان اردبیل ۲۵ کیلوگرم اعلام شده و این استان علاوه بر نیاز خود، بخشی از نیاز سایر استانها را هم تامین میکند.