ذبح دام عید قربان استان مرکزی در رصد ۳۶ گروه ناظر

بخش خبر خوان امروز؛ ایرنا

اراک – ایرنا – مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۳۶ گروه ثابت و سیار نظارتی روز عید قربان وظیفه بازرسی بهداشتی و ذبح شرعی در مکان‌های مجاز عرضه دام زنده در این استان را برعهده دارند.

ذبح دام عید قربان استان مرکزی در رصد ۳۶ گروه ناظر

به گزارش ایرنا، به نقل از روابط عمومی دامپزشکی استان مرکزی، محمد فتاحی بیان کرد: گروه‌های ناظر متشکل از ۶۳ دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر ذبح شرعی است که وظیفه کنترل و نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دام‌ها در روز عید قربان را در استان مرکزی برعهده دارند.

وی با بیان اینکه بهتر است ذبح دام در روز عید قربان تنها در کشتارگاه‌های استان انجام شود، عنوان کرد: ناظران ذبح شرعی برای بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر دام‌های قربانی در روز عید قربان از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ ظهر در این محل‌ها مستقر و آماده خدمت رسانی به مردم استان هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: به منظور جلوگیری از تجمع‌ها و انتشار بیماری‌های مشترک خطرناک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت، نیاز است مردم از هرگونه ذبح دام در منزل، معابر و خارج از کشتارگاه خودداری کرده و ذبح دام‌ها در کشتارگاه ها و زیر نظر بازرسان شرعی و بهداشتی این اداره کل انجام شود.

فتاحی تصریح کرد: طبق هماهنگی‌های به عمل آمده تمامی کشتارگاه‌های دام در شهرستان‌های استان مرکزی در روز عید قربان از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ فعال و آماده ذبح دام‌های قربانی خیرین به صورت رایگان هستند.

وی با اشاره به محل استقرار گروه‌های ثابت ناظر بهداشتی و شرعی را در کشتارگاه‌ها و میادین دام و ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها، اظهار کرد: توصیه می‌شود مردم قبل از مصرف، گوشت دام‌های قربانی را به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: مردم می‌توانند در صورت نیاز با شماره تلفن ۱۵۱۲ (سامانه اطلاع رسانی و پاسخگویی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی) و یا شماره تلفن اداره دامپزشکی شهرستان‌ها تماس حاصل کنند.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک‌هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.