گله‌های مرغ تخم‌گذار در قم جوان‌سازی شد

بخش خبر خوان امروز؛ ایرنا

قم – ایرنا – معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: یک میلیون قطعه از گله‌های مرغ تخم‌گذار در واحدهای مرغداری استان جوان‌سازی شد.

گله‌های مرغ تخم‌گذار در قم جوان‌سازی شد

منصور دیان اردستانی روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در این خصوص بیان کرد: معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم با کمک تشکل‌های صنفی مرتبط، در قالب یک برنامه راهبردی و همگام با سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، در راستای تنظیم بازار محصولات و فرآورده‌های مرتبط با دام و طیور، این اقدام را انجام داده‌است.

وی با اشاره به نتایج این اقدام در راستای حفاظت و تقویت صنعت مرغ تخم‌گذار استان قم و بهره‌برداران این بخش، افزود: جوان‌سازی گله‌های مرغ تخم‌گذار در کنار صادرات تخم مرغ مازاد نیاز داخلی، متعادل شدن قیمت این محصول را درپی داشت.

گفتنی است مهمترین راهبرد سازمان جهاد کشاورزی قم تامین امنیت غذایی مردم استان است و در همین ارتباط از هرگونه سرمایه‌گذاری در بخش تولید محصولات کشاورزی به خصوص افزایش ظرفیت تولید محصولات مرتبط با دام و طیور حمایت می‌شود.

استان قم به‌واسطه نزدیکی به بازار پایتخت و منابع غنی ژنی در بخش دام و طیور ظرفیت خوبی دارد،‌ همچنین در کنار سرمایه‌گذاری مناسبی که در بخش دام و طیور صورت گرفته، در این بخش ۱۵ هزار نفر اشتغال مستقیم و حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده‌است.

بیش از ۴۰ درصد ارزش‌افزوده تولید بخش کشاورزی استان قم مربوط به دام و طیور می‌باشد که این نکته نشان‌ می‌دهد سرمایه‌گذاری خوبی در این حوزه انجام‌ شده‌است.

به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.