بخش خبر خوان امروز؛ ایرنا
ساری – ایرنا – مدیر جهاد کشاورزی بابل گفت: این شهرستان با تولید افزون بر یک میلیون و ۴۸۵ هزار قطعه جوجه در اردیبهشت ماه به آمار فراتر از سهمیه ابلاغی شهرستان دست یافته و با افزایش تولید به میزان ۲ هزار و ۷۳۶ تن گوشت سفید جهشی عمل کرد.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی بابل، رحیم شهیدی پور روز دوشنبه اظهار کرد: در اردیبهشت ماه سالجاری یک میلیون و ۴۸۵ هزار و ۸۶۰ قطعه جوجه در ۵۰ واحد مرغداری دارای مجوز تولید شد.
وی گفت: این میزان جوجهریزی، منجر به تولید ۲ هزار و ۷۳۶ تن گوشت سفید در این شهرستان است که این آمار بیشتر از سهمیه در نظر گرفته شده برای بابل است.
شهیدیپور با اشاره به این که، وضعیت جوجهریزی شهرستان بابل ۷.۵ درصد کل استان را شامل میشود، اظهار کرد: با پیگیریهای مستمر کارشناسان امور دام این مدیریت، میزان تحقق جوجهریزی این شهرستان ۱۱۸ درصد بیشتر از سهمیه در نظر گرفته شده بود.
مدیر جهاد کشاورزی بابل افزود: این افزایش تولید نشان از تلاش مرغداران منطقه و همچنین حمایت کارشناسان جهاد کشاورزی در راستای افزایش تولید گوشت سفید و پاسخگویی به نیازهای بازار مصرف است.
این مقام مسوول تصریح کرد: با ارائه خدمات و پشتیبانیهای لازم به مرغداران، به افزایش تولید و بهبود کیفیت گوشت سفید در این شهرستان ادامه خواهد داد و از هیچ کوششی در این زمینه دریغ نخواهد کرد.
بررسی تاریخی آماری از جوجه ریزی در مازندران نشان می دهد که میزان جوجه ریزی مزارع مرغ گوشتی استان از ۱۳.۸ میلیون قطعه در بهمن ماه سال ۱۴۰۰ به ۱۵.۷ میلیون قطعه در فروردین ماه سال ۱۴۰۱ و این میزان در دی ماه سال گذشته به ۱۸ میلیون قطعه جوجه ریزی و در پایان بهمن با رکورد جدید به ۱۹.۵ میلیون قطعه در مرغداری های استان رسید که با ثبت این رقم، مرغداری های استان از این حیث در کشور رکورد زدند.
در زمان حاضر مازندران با داشتن هزار و ۷۷۳ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت ۳۷ میلیون و ۵۷۵ هزار قطعه جوجه ریزی در هر دوره پرورش و حدود ۱۱ درصد تولید گوشت مرغ کشور، رتبه نخست را در بین سایر استان ها دارد.
طبق آمار مازندران با داشتن حدود ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مرغداری سالانه افزون بر ۲۱۰هزار تن گوشت مرغ تولید می کند و سرانه مصرف این فراورده پروتئینی در این خطه شمال کشور نیز حدود ۲۳ کیلوگرم برای هر نفر است.