بخش خبر خوان امروز؛ ایرنا
کنگاور- ایرنا- در دل طبیعت بکر شرق کرمانشاه، جایی که آفتاب بر سقف چادرهای سفید عشایر میتابد و بوی نان داغ با صدای مشک زدن در هم میآمیزد، دوربین ایرنا به میان زندگی روزمره مردمانی رفته که با شیر، نان، دام و دستهای پینهبسته، روایتگر سبک زندگی کهن هستند.
دریافت
121 MB
به گزارش ایرنا، عشایر شهرستان کنگاور در شرق کرمانشاه با حفظ سبک زندگی سنتی خود، صحنههایی زیبا از تولید و خودکفایی را رقم زدهاند.
پخت نان محلی، شیردوشی، مشک زدن، تهیه لبنیات و گوشت قرمز، بخشی از فعالیتهای روزمره این مردمان سختکوش است.
تولید صنایعدستی نظیر «چیغ» که برای پوشاندن اطراف چادر استفاده میشود نیز جلوهای از هنر و فرهنگ غنی عشایری را به نمایش میگذارد.
با این حال، زندگی در دل طبیعت بدون چالش نیست. نبود معلم برای تحصیل کودکان، کمبود پنلهای خورشیدی برای تأمین روشنایی و مهمتر از همه، بحران جدی آب از جمله مشکلات اصلی این جامعه است. عشایر منطقه بهطور مستمر نیازمند آبرسانی سیار هستند تا بتوانند با این چالش اساسی مقابله کنند.
در جریان بازدید اخیر از مناطق عشایری، سید محمد میرمعینی مدیر امور عشایری شهرستانهای کنگاور، صحنه، هرسین و سنقر در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: عشایر این چهار شهرستان حدود هزار خانوار هستند که جمعیتی افزون بر چهار هزار و ۵۰۰ نفر را شامل میشوند. این جامعه مولد، سالانه حدود هزار تن گوشت قرمز تولید کرده و روانه بازار مصرف میکند.
وی افزود: بر اساس آییننامه عشایر، خدماتی همچون آبرسانی، آردرسانی و گازرسانی باید بهطور مستمر به این جامعه ارائه شود. از استاندار کرمانشاه بهعنوان رییس شورای عشایری استان و فرماندار کنگاور درخواست داریم تا دستگاههایی که در قالب این آییننامه وظایفی برعهده دارند، پای کار بیایند تا بتوانیم بخشی از مشکلات عشایر را رفع کنیم.
به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۴ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار را نیز مرتع تشکیل داده است.
جمعیت عشایر استان کرمانشاه ۷۶ هزار نفر در قالب ۱۳ هزار و ۸۰۰ خانوار در ۱۴ ایل را شامل می شود، از این تعداد در حال حاضر عشایر ۲ سر کوچ رو استان را چهار هزار خانوار تشکیل می دهند.