بخش خبر خوان امروز؛ ایرنا
ساری – ایرنا – مدیر جهاد کشاورزی بابل گفت: در راستای مبارزه با مگس مدیترانه ای ردیابی و تله گذاری در ۶۰۰ هکتار از اراضی باغی این شهرستان انجام شد.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی بابل، رحیم شهیدی پور روز سه شنبه اظهار کرد: این اقدام در راستای پیشگیری و مبارزه با این آفت و حفظ محصولات کشاورزی انجام شد.
وی گفت: در اردیبهشت ماه امسال، با انجام عملیات ردیابی و پیشآگاهی، موفق به شناسایی و شکار آفت مگس میوه مدیترانهای در سطح ۶۰۰ هکتار از باغات شهرستان بابل شدیم.
وی افزود: در این راستا با فعالسازی ایستگاههای پیشآگاهی در مراکز نهگانه جهاد کشاورزی و نصب ۲۶ تله فرمونی به همراه کارت زرد، تله جلبکننده غذایی (بیولور)، تله «سراتراپ» و «سراتینکس»، اقدام به مبارزه با مگس میوه مدیترانه ای شد.
شهیدیپور با تاکید بر اهمیت مدیریت تلفیقی آفات، تصریح کرد: برداشت سریع تمامی میوههای رسیده از ازگیل ژاپنی و نارنج در حاشیه باغات و منازل، همچنین جمعآوری و دفن میوههای ریزشیافته در عمق بیش از ۵۰ سانتیمتری خاک، از جمله اقدامات ضروری در این زمینه است.
مدیر جهاد کشاورزی بابل افزود: نصب تلههای جلبکننده به تعداد حداقل ۱۵ تا ۲۰ عدد در هکتار در باغات با سابقه آلودگی، بهویژه در باغات پرتقال والنسیا و باغات مختلط مرکبات و سیاه ریشه، بهمنظور شکار انبوه برای از بین بردن جمعیت اولیه این آفت در فصل زراعی، بسیار حائز اهمیت است.
این مقام مسوول با تاکید بر اهمیت همکاری باغداران در اجرای طرحهای مبارزه با آفات، از کشاورزان خواست تا با رعایت نکات فنی و استفاده از روشهای توصیه شده، باغداران در حفظ سلامت محصولات کشاورزی و جلوگیری از خسارتهای ناشی از آفات، مشارکت فعال داشته باشند.
مگس میوه مدیترانه ای از آفات مخرب جهانی است که نسبت به سایر گونههای مگس میوه دارای دامنه میزبانی وسیعی است و می تواند بیشترین خسارت را به بار بیاورد. هلو، خرمالو، انجیر، سیب زرد، آلو و گلابی و مرکبات از جمله میزبانهای این آفت هستند.
حشره مگس میوه به طور معمول تا ۲ ماه زنده میمانند، اما اگر شرایط مساعد باشد تا ۶ ماه هم امکان زنده بودن آنها وجود دارد. وجود میزبان از جمله میوه رسیده در سر درخت یا پوسیده در پای درخت و سرمای هوا بهترین شرایط مساعد برای فعال باقی ماندن آفت مگس میوه است.
برداشت سریع و کامل تمامی میوههای مرکبات باقیمانده سال قبل و میوههای رسیده سال جاری مانند هلو، شلیل، آلوچه، ازگیل ژاپنی، گلابی و سیب برای فرار از خسارت و پیشگیری از افزایش جمعیت آفت و رعایت بهداشت عمومی باغ شامل جمع آوری و دفن هرگونه میوه ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتی متری خاک ضروری است.
نصب تلههای جلب کننده حاوی مایع سراتراپ، فرمون و سراتینکس برای شکار انبوه، طعمه پاشی باغات آلوده با استفاده از پروتئین هیدرولیزات و حشره کش مالاتیون بر اساس دستورالعمل، ۲۰ تا ۲۵ روز قبل از رسیدن میوه، رعایت مسائل قرنطینه ای شامل عدم جابجایی و نقل و انتقال میوههای آلوده از باغ آلوده به دیگر نقاط استان و کشور از نکات قابل توجه برای مقابله و جلوگیری از گسترش این آفات است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.