بخش خبر خوان امروز؛ ایرنا
ساری- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی جویبار گفت: ۱۱۵ هکتار باغ گلخانه با تولید ۲۰ هزار تن سبزی و صیفی سال های گذشته در این شهرستان ایجاد شد.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، عبدالله رحیمی روز یکشنبه از اختصاص ۱۱۵ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت گلخانهای خبر داد و افزود: این اقدام با هدف افزایش بهرهوری منابع آب و خاک و تولید محصولات متنوع کشاورزی صورت گرفته است.
وی گفت: در حال حاضر ۱۱۵ هکتار گلخانه در شهرستان جویبار وجود دارد که به تولید محصولات سبزی و صیفی (به ویژه خیار رقم ویکتور)، محصولات باغی (لیموترش ارقام لایم کوات و پرشین لایم و شلیل سوپر سان کینگ) و گل و گیاهان زینتی (گلهای شاخه بریده و آپارتمانی) با استفاده از سازههای سنتی و مدرن اختصاص یافته است.
این مقام مسوول با اشاره به اهمیت توسعه کشت گلخانهای در شرایط کنونی گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و محدودیت منابع آبی، تولید محصولات کشاورزی در شرایط گلخانهای با هدف افزایش بهرهوری منابع آب و خاک از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی میزان تولید محصولات گلخانهای جویبار را حدود ۲۰ هزار و ۲۰۰ تن در بخش سبزی و صیفی، ۱۸۷ تن در بخش محصولات باغی و تولید ۴۵۰ هزار گلدان یا شاخه گل و گیاهان زینتی در سال برآورد کرد.
رحیمی همچنین از توسعه ۲ هکتار گلخانه مدرن صنعتی در بخش تولید محصولات باغی در سال گذشته خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با اعطای تسهیلات و جذب سرمایهگذاران و کشاورزان فعال، توسعه این نوع گلخانهها افزایش یابد.
مدیر جهاد کشاورزی جویبار افزود: تخمین زده میشود حدود ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان نیز، به تولید خیار در محیط سرپوشیده بدون سیستم گرمایشی و به صورت سنتی (شاسی سرد) اختصاص داشته باشد که با متوسط عملکرد پنج کیلوگرم در مترمربع، تولیدی بالغ بر ۲۰ هزار تن در این سازههای سنتی برآورد میشود.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.