رتبه دوم آذربایجان شرقی در تولید گوجه سبز

بخش خبر خوان؛ به گزارش ایرنا

تبریز- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: این استان با تولید ۳۳ هزار تن گوجه سبز، رتبه دوم کشور را دارد.

رتبه دوم آذربایجان شرقی در تولید گوجه سبز

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، صادق نادری صومعه اظهار کرد: وسعت باغات گوجه سبز استان در سالجاری چهار هزار و ۴۷۰ هکتار بود که حدود چهار هزار و ۳۹۰ هکتار بارور و ۸۰ هکتار نیز غیربارور است.

وی با بیان این‌که گوجه سبز (Prunus armeniaca) یکی از محصولات کشاورزی مهم استان محسوب می‌شود، افزود: این محصول در اغلب شهرستان‌های استان تولید می‌شود و شهرستان مراغه با یک هزار و ۶۳۰ هکتار، شبستر با ۵۳۵ هکتار و آذرشهر با ۵۳۰ هکتار به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را در تولید این محصول دارند.

وی به تنوع برداشت گوجه سبز در استان اشاره کرد و گفت: ارقام زودرس در اواخر اردیبهشت‌ماه و ارقام دیررس و خشکباری در اواخر تابستان و اوایل پاییز برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌شوند.

نادری اظهار کرد: متوسط عملکرد گوجه سبز در استان بین هشت تا ۱۰ تن در هکتار است و در برخی از باغات شاخص این عدد به ۲۰ تن نیز می‌رسد.

وی به برند شدن گوجه سبز سردرود شهرستان تبریز اشاره کرد و ادامه داد: خوشمزگی و کیفیت بالای این محصول موجب شده است گوجه سبز سردرود به‌ عنوان یک برند معتبر در بازارهای استانی و ملی شناخته شود.

وی با اشاره به اهمیت بالای محصول گوجه سبز در آذربایجان شرقی، اظهار کرد: گوجه سبز نه تنها به‌عنوان یک محصول کشاورزی مهم در استان شناخته می‌شود، بلکه با اشتغال‌زایی برای بیش از پنج هزار بهره‌بردار، ارزش افزوده بالا، ظرفیت بالای صادراتی و کاربردهای متنوع در صنایع تبدیلی و مصرف تازه‌خوری، جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد و سلامت جامعه یافته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: در آذربایجان شرقی، ارقام متنوعی از گوجه سبز با ویژگی‌های مختلف مانند زمان رسیدن، طعم، شکل میوه و مقاومت در برابر شرایط اقلیمی تولید می‌شود .

وی از جمله مهم‌ترین این ارقام به گوجه سبز مراغه اشاره کرد که بومی شهرستان مراغه است و با ویژگی مقاومت بالا در برابر سرما و بیماری‌ها و برداشت در اواخر اردیبهشت، شناخته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه گوجه سبز آذرشهر از دیگر ارقام بومی استان است که میوه‌هایی سبز روشن، قلبی‌شکل و طعم شیرین دارد و از مقاومت خوبی در برابر آفات برخوردار است، گفت: سایر ارقام شامل گوجه سبز سردرود، برغان و شهریار نیز در استان کشت می‌شوند .

نادری تأکید کرد: با توجه به ظرفیت‌های فراوان این محصول در حوزه اشتغال، سلامت، اقتصاد و صادرات، توسعه تولید گوجه سبز در آذربایجان شرقی باید مورد توجه جدی‌تری قرار گیرد و حمایت‌های لازم از بهره‌برداران آن صورت پذیرد.